Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

S-a semnat contractual de executie lucrari la reteaua de apa si canalizare

Pe data de 10.02.2023 a fost semnat contractul de executie lucrari R-02 „Reabilitare si extindere retele alimentare cu apa, retele de canalizare, statii de pompare apa uzata în Jilava“.
Primarul comunei Jilava Elefterie Ilie Petre: “Asa cum v-am promis, toata comuna va fi racordata la reteaua de apa si canal. Este un proiect complex, dar am obtinut finantarea, am semnat contractual de executie lucrari, iar acum vom intra in linie dreapta cu lucrarile. Este cel mai mare proiect de infrastructura din comuna Jilava. Toata comuna va fi racordata la reteaua de apa si canalizare”.

PROIECTUL PREVEDE:
• Extinderea retelei de alimentare cu apa se va realiza pe 60 de strazi, alei, intrari- in total: 26 km
• Extinderea retelei de canalizare se va realiza pe 56 de strazi, alei, intrari- in total: 26 km
• 11 statii noi de pompare apa uzata
Așadar, toate strazile care in prezent nu sunt racordate la reteaua de apa si canalizare vor fi conectate la sistemul.
Acest contract este parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa și apa uzata din judetul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) și are o valoare de 72.275.256,35 lei lei fara TVA, fiind atribuit Asocierii Salubris Waste Management S.R.L. (Lider de asociere)-AVVA Construct TRD S.R.L. (Asociat)-Consorzio Stabile EBG Group (Asociat).
Durata de executie a lucrarilor este de 25 de luni de la data ordinului de începere, la care se adauga 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.
Obiectivul general al masurii de investitii îl reprezinta îmbunatatirea infrastructurii de apa și apa uzata, spre beneficiul mediului și al populatiei, în vederea îndeplinirii obligatiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.