Protocol de colaborare cu Garda de Mediu

Primăria Comunei Jilava prin Serviciul Public de Poliție Locală Jilava și Garda Națională de Mediu au încheiat 7 mai 2021, un protocol de colaborare.
ℹPrintre măsurile propuse, planul prevede și intensificarea acțiunilor în ceea ce privește abandonarea deșeurilor pe teritoriul comunei.
✅Astfel, vor fi intensificate controalele Poliției Locale Jilava pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public, vor fi aplicate amenzi, iar mașinile vor fi confiscate.
✅Totodată, planul prevede, printre altele, și efectuarea de inspecții la amplasamentele pe care sunt depozitate/ abandonate deșeuri, verificarea asigurării sistemelor de colectare separată la generatorii de deșeuri (persoane fizice și juridice) existența și respectarea contractelor de salubrizare, în conformitate cu atribuțiile instituțiilor participante.
❗Facem un nou apel către dumneavoastă: dacă vedeți persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public, vă rugăm să sunați la Poliția Locală Jilava, la numărul de telefon 0799757777.
❗Amenzile pentru cei care depozitează gunoaie pe domeniul public ajung până la 60.000 de lei, iar autovehiculele folosite pentru genul acesta de acțiuni vor fi CONFISCATE.
🙏Prin implicarea fiecăruia dintre noi putem avea o comună mai curată și putem proteja natura!

Posted in Anunturi, Anunturi publice, Compart. ordine si liniste publ., Compartiment Mediu, Informatii publice, Politie Locala, Sv. Salubritate.