Ziua Centenarului, sărbătorită cu fast în comuna Jilava

Ziua de 1 Decembrie a fost una cu o însemnătate cu totul și cu totul aparte pentru comuna Jilava. Mai exact, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Primaria și Consiliul Local Jilava au pus la punct un spectacol cu totul și cu totul aparte la care au fost invitați de seamă.

Astfel, ziua a început cu o ședință solemnă a Consiliului Local jilava, prezidată de primarul Ilie Elefterie Petre. S-a intonat Imnul Național, a urmat o scurtă slujbă de binecuvântare, iar apoi edilii comunei s-au îndreptat spre Parcul Morii din comuna Jilava, loc în care s-au strâns sute de oameni pentru a asista la spectacolul oferit pentru ziua de 1 Decembrie.
Evenimentul a debutat cu o serie de spectacole oferite de copiii talentați ai comunei Jilava. Astfel, Ansamblul Jilăveanca și elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 au fost aplaudate la scenă deschisă de sutele de oameni prezenți, la fel ca și membrii grupului de muzică instrumentală Matias sau ansamblul Năframa. Apoi, momentele de poezie oferite de Mario Andrei Lixandru, dar și cele interpretate la fluier și saxofo de Petru Năstase sau cântate de Gabriela Tufănescu au adus lacrimi de mândrie în ochii părinților lor.
Momentul solemn al zilei a fost oferit de Fanfara Angelys care, interpretând Imnul Național, a făcut sutele de oameni de la eveniment să își ducă mâna la inimă și să cânte ”Deșteaptă-te, Române”, primarul Ilie Elefterie Petre urcând pe scenă și ținând un mic discurs. ”Să nu uităm ce zi sărbătorim astăzi. O zi a sacrificiului eroilor neamului, o zi în care bunicii și străbunicii noștri și-au dat seama cât de important este să fim uniți. Așa ar trebui să fim și acum, să fim uniți în jurul crezurilor noastre de dreptate, credință în Dumnezeu, de libertate și să ne iubim țara. Astăzi, într-o zi așa de mare pentru noi și pentru istoria noastră, vă spun: La mulți ani, dragi români! Să celebrați această zi cum se cuvine și să nu uităm să aducem un omagiu celor care au făcut posibilă unirea Romțniei Mari!”, a spus, printre altele, primarul comunei Jilava, Ilie Elefterie Petre după care i-a invitat pe cei prezenți în parc să deguste câte o porție delicioasă de fasole cu ciolan.
Petrecerea desfășurată în aer liber a continuat și cu recitaluri care mai de care mai frumoase, oferite de nume grele ale muzicii populare din toată țara, fiecare interpret reprezentând una dintre provinciile istorice ale României. Constantin Lătărețu, Niculina Stoican, Andra Matei, Simona Dinescu, Nicușor Iordan și Anamaria Rosa Preda, Ruxandra Pitulice și Gheroghe Rizea făcând ca voia bună să învingă gerul de afară, lumea prinzându-se în hore și chefuind până la înserat. De asemenea, a fost inaugurat și patinoarul comunei, zeci de oameni înghesuidu-se să se distreze pe el.
Iar odată cu lăsarea serii, primarul Ilie Elefterie Petre a avut o surpriză pentru copiii comunei. Mai exact, în mijlocul lor, edilul Jilavei a aprins luminițele festive din comună, momentul fiind gustat cu bucurie și aplauze de micuții care i-au fost alături și care au apăsat pe butonul care a dat drumul feeriei de lumini din localitate.
Mai mult, surprizele nu s-au oprit acolo și, urcat pe scenă, acompaniat de sute de oameni, primarul Ilie Elefterie Petre a dat tomul numărătorii inverse care a declanșat cel mai frumos foc de artificii de până acum din Jilava, momentul fiind gustat de toți cei prezenți.

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

rrem

nor

nor

nor

nor

nor

nor

nor

nor

nor

nor

nor

Posted in Anunturi, Anunturi publice, Centenarul in Jilava, Informatii publice.