Sute de jilaveni au participat la evenimentul dedicat Zilei Comunei

Sute de persoane au participat, ieri, la Ziua Comunei Jilava. Spectacolul a fost deschis de ansamblul Jilăveanca (elevi de la Școala Gimnazială nr 1, Jilava- profesor coordonator Mihaela Florentina Velicu). Pe scenă au urcat apoi Lino Golden, Alex Velea, Ruxandra Pitulice, Anna Lesko, formația Azur și Vali Vijelie. Jilăvenii, tineri și bătrâni deopotrivă au cântat hiturile cunoscute, iar unii chiar au încins și hore în Parcul Morii, acolo unde s-a desfășurat evenimentul.

Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii. ”Mulțumesc tuturor celor care ați fost prezenți. Mă bucur că ați venit în număr așa mare. Acest eveniment a fost organizat având aprobarea consiliului local și le mulțumesc și consilierilor pe această cale. Doar dacă suntem o echipă putem face proiectele necesare pentru comuna noastră. La mulți ani, Jilava!”, a declarat primarul Elefterie Ilie Petre.

 

Aceasta a fost a unsprezecea ediție a evenimentului intitulat „Ziua Comunei Jilava”.
Cel mai vechi document cunoscut până acum care atestă existența Jilavei a fost emis la București în iunie 1716 prin care “popa Radu de la Jilava vinde logofătului Matei Fărcășanu o casă cu loc și grădină”. Astfel, după aceste izvoare satul Jilava a luat ființă în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714).

Posted in Anunturi, Anunturi publice.