Participarea primarului Elefterie Ilie Petre la discuții privind măsuri suplimentare pe tema dezinsecției

Primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre a participat, astăzi la întalnirea cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache. Tema discuţiei a fost stabilirea unor măsuri suplimentare prin care populația să fie protejată atunci când facem dezinsecție terestră contra țânțarilor.

S-a stabilit ca vor fi anunţate zilele de dezinsecție prin afișe puse în stațiile de autobuz și în STB. De asemenea, poliția locală din fiecare localitate va anunța la megafon, în ziua acțiunii, că seara se face dezinsecție și că se recomandă ca oamenii să nu intre în contact cu substanța pentru că este iritantă și să închidă temporar ușile și ferestrele.

Dl. Marian Petrache, președintele Conciliului Județean Ilfov: “Referitor la substanța care se folosește pentru dezinsecția terestră – m-am consultat și eu cu specialiștii de la Institutul Cantacuzino, de la DSP, cu biologi – este aprobată de Ministerul Sănătății și peste tot în lume se folosește acesta sau ceva similar. Nu există nicio substanță de omorâre a țânțarilor ecologică. Așa cum se întâmplă la omorârea larvelor și cu care dăm avio. Nu putem să dăm nici în alt interval al zilei, pentru că activitatea maximă a țânțarilor este de la 21.30 la două noaptea. Deci atunci trebuie să acționăm.

Reluăm dezinsecția AVIO din 19 august și imediat după aceea, pe cea TERESTRĂ. Mai amân pentru că aștept rezultatele de laborator. Au venit unele preliminare – substanța folosită de serviciul de dezinsecție corespunde prospectului, aici nu sunt niciun fel de probleme, doar că deocamdată nu știm dacă s-a depășit concentrația în localitățile unde au fost semnalate probleme de sănătate ale oamenilor – Berceni, Popești Leordeni și Bragadiru. Dar până pe 19 august ar trebui să aflăm și asta”.

Posted in Anunturi, Anunturi publice, Compartiment Mediu.