Întâlnire cu experții Băncii Mondiale pe tema Strategiei de Dezvoltare 2020-2030

La începutul acestei săptămâni, Elefterie Ilie Petre, primarul comunei Jilava, a participat la o discuție organizată de conducerea Consiliului Județean Ilfov cu experții Băncii Mondiale despre Strategia de Dezvoltare 2020-2030.
Consiliul Județean și Banca Mondială au semnat un contract de asistență tehnică și consultanță, pentru realizarea unei Strategii de Dezvoltare Regională, care va fi gata până la finalul anului.

A fost o primă discuție cu primarii din Ilfov în cadrul căreia edilii au prezentat proiectele majore pe care le pregătesc, pentru a identifica elementele care trebuie incluse în viziunea de dezvoltare a județului.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru dezvoltarea zonei București-Ilfov în următoarele decenii. În funcție de direcțiile strategice pe care le vom alege, zona va rămâne sau nu motorul dezvoltării economice a României. Ca să fie atractiv economic, județul Ilfov trebuie să fie, mai întâi, atractiv pentru locuit. Bugetele localităților vor trebui corelate cu un buget comun, județean. Nu putem face dezvoltare dintr-o dată, peste tot”.

Experții Băncii Mondiale au prezentat viziunea lor despre obiectivele strategice ale județului Ilfov, în perioada 2020-2030, acestea fiind: îmbunătățirea calității vieții; creșterea atractivității pentru operatorii economici, și, nu în ultimul rând, dezvoltarea instituțională pentru cooperarea metropolitană.

Posted in Anunturi, Anunturi publice.