Locuitoare a comunei Jilava, serbată la împlinirea a 100 de ani

Primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre alături de Florin Matei, secretarul comunei au fost alături de doamna Ana Preoteasa, la împlinirea celor 100 de ani.
Edilul și secretarul comunei i-au oferit un cadou din partea Primăriei și a Consiliului Local al Comunei Jilava și au ascultat sfaturile femeii. “Să fiți cuminți, să nu fiți certăreți, să vă respectați părinții și să aveți credință în Dumnezeu”, le-a spus doamna Ana Preoteasa, jilăveanca noastră care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.
Toata viața ei, tanti Ana, a fost o femeie energică. A muncit la CAP, a muncit la câmp și i-a plăcut întotdeauna să aibă de toate în gospodăria ei. Tanti Ana se trage dintr-o familie cu 6 copii, ea fiind fiica cea mai mică. S-a născut în județul Dolj, comuna Melinești și de aproape 50 de ani locuiește în comuna Jilava. Are 5 copii și 9 nepoți, dintre care 4 nepoți au fost crescuți de ea, iar acum are și strănepoți.
“Mama a fost o femeie foarte energică. Atunci când venea de la muncile câmpului, se apuca și țesea covoare și ii. Am covoare lucrate de ea la războiul de țesut și ii făcute de mâna ei de acum 50 de ani. Avea de toate în gospodăria ei și capre și oi. Pe noi ne-a crescut cu grijă și a făcut tot ce-a putut ca să fim bine la casele noastre”, spune Maria Plăcintă, fiica cea mică a lui tanti Ana.
La cei 100 de ani, tanti Ana nu urmează niciun tratament cu pastile. Nu i-a plăcut să ia medicamente, dar a avut grijă să mănânce cât mai sănătos, să nu fumeze și să nu facă excese. Acum stă mai mult în pat, dar se bucură când îi aude pe strănepoți jucându-se prin casă.
Îi place să aibă familia aproape. Pe strada sa locuiesc foarte multe din neamurile ei. De sărbători e bucuroasă când vede că toată familia se strânge la masă.
“Cu credință în Dumnezeu am ajuns la o sută de ani”, mărturisește femeia care ține post și se împărtășește la fiecare mare sărbătoare religioasă. Acum tanti Ana așteaptă ca familia ei mare, pe care atât de mult o iubește să se adune iar și să fie alături de ea de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului.
“Mă bucur că am putut să-i facem o bucurie doamnei Ana Preoteasa și i-am transmis în numele tuturor colegilor mei consilieri să fie sănătoasă și să fie fericită lângă familia ei frumoasă”, a declarat la finalul întâlnirii primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre.
#vieticentenare #respectpentrujilaveni #100deani

Posted in Anunturi publice.